keskiviikko 10. tammikuuta 2007

Kiirettä pittää..

No ni! Eka mainos lehissä ja nyt alkaa homma muutenki pyörimään. Tehtiin eka kannari lapin vasemmistonuorten nimissä, jossa kehoitettiin kaikkia vuotos-projektin uudelleenlämmittelijöitä antamaan jo asian olla.
Itteä lapissa eläneenä huvittaa tuo vuotos, kun siitä puhuttiin jo silloin kun olin alaluokilla. Nyt kun korkein oikeus on asian lopullisesti lopettanu, niin eiköhän joku Vileni keksi siitä helppoheikkimäisesti lappiin taas saman vanhan virren jauhamisen. Ihan oikeasti! Lopettakaa ihmisten kiusaaminen ja yrittäkää keksiä jotakin oikeasti rakentavaa ja tulevaisuuteen tähyävää - ketään ei ilmastomuutoksen aikaudella enää kiinnosta tommonen tekojärvi, joka vapauttaisi kivasti ikiroudan kaasuja toteutuessaan. Ja kun sillä alueella voi tehä muutaki. Matkailu on vasta nyt lyömässä läpi lapissa kovalla volyymilla. Siitä huolimatta meillä löytyy lapista ihan omaehtosta ympäristön tuhoamista, jolla varmistetaan että kukaan ei tule kattomaan hakkuuaukeita tai tekojärviä. Hienoa! Taannutaan yhdessä. Tai sitten ei.

Jotenki olen miettiny että monilla näillä populisteilla ei ole luovuutta, kekseliäisyyttä tai tilanteen tajua, jotta löytyisi uusia ratkaisuja. Ratkaisut löytyvätkin useasti paikallisilta tervettä kylähulluutta löytyviltä ihmisiltä. Tästä esimerkkinä vaikka koillislappi lehdessä mainitut pitkät Kemijärven yöjuna alkkarit, joita nyt on myynnissä ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti