keskiviikko 14. maaliskuuta 2007

Respectit äänestäneille!

No niin!

Allianssin nuorisovaalit on nyt käyty lapin alueella ja hyvältä näyttää.
Ilmeisesti nuoriso olisi valmis radikaaliin vasemmistolaiseen eduskuntaedustajaan.
Viimeisimmistä kiertämistäni paikoista jäi sydäntäni lämmitämään erikoisesti kolarin koulupaneeli, jossa Simo Rundgrenin kotikunnassa sain 80% äänistä. Ei auttanut vaikka Simo itse oli paikalla paneelissa ja vielä paneeliin loppuun vanha opettaja lausui ylistysrunon Simon vaalityölle. Ilmeisesti nuoriso uskaltaa olla eri mieltä vanhemman polven kanssa ja uskaltaa ryhtyä äänillään vastarintaan. Kolari on taas punainen :)

Erikoinen piirre allianssin nuorisovaaleissa on demarien tappio. Ehkäpä tulevaisuuden Suomessa ollaan joko oikealla tai vasemmalla. Demarit ovat liian kauan olleet pelkästään palkansaaja-puolue, joka ylenkatsoo nuorten opiskelijoiden, epäsäännöllissis sä työsuhteissa elävien ja köyhien ongelmia yhteiskunnassamme. Demareilla tulee olemaan nöyryyden oppitunti edessään vaalien jälkeen, jolloin heidän tulisi katsoa että minkä takia tuhoon ennustettu vasemmistoliitto kahmi sittenkin vaalivoiton kaikesta loan heitosta huolimatta.

Kokoomus sai myöskin turpiinsa aika railakkaasti nuorisovaaleissa. Kokoomuksen Heikki Autto ylimielisine porvaritukijoineen ei yksinkertaisesti miellytä nuorisoa. Nuoriso huomaa kyllä broilerin, vaikka sen tukijoiden t-paidassa punkkifontilla ehdokkaan nimi olisikin laitettu. Kokoomuksen puheet lukukausimaksuista ja ydinvoimalobbaus ovat saaneet nuorison inhoreaktiot liikkeelle ja hyvä niin. Nuorisoa ei osteta hymyillä ja isolla vaalirahalla.

Kepu taas porskuttaa tyypilliseen tapaansa, mutta senkin mahdollisuudet ovat sen nuoressa polvessa, joka toivottavasti olisi ajatuksiltaan uudistuskykyisempää ja aluepolitiikkaa omallatunnolla tekevämpää kuin Torniota terrorisoinut kepu.

Toivon kuitenkin kaikkien puolueiden nuorten ehdokkaiden pitävän oman rotinsa, sillä vanhat pamput pitävät kontrollointiaan nuorten suuntaan itsestäänselvyytenä. Ollaan siis selkeästi nuoria ja näytetään se - ei ole pakko imitoida vanhemman polven vaihtoehdottomuutta.

Jan-Mikael Hakomäki, toivoa uhkuen.

ps. Paavo Mursu perussuomalaisista pääsi myös nuorten vaaleissa läpi. Eka pelkäsin että löytyykö lapistakin taantumuksellinen rasistinuoriso, mutta sitten tuli helpotus: miehen numerohan on 69 ;)

3 kommenttia:

 1. lol 69.. Mitä mieltä äijä on hehkulamppujen kieltämistä kovalla sanalla eli lailla? Pelottaa mafian ja trokarien uusi kauppa tavara. Säästölampun ja hehkulampun erohan kuitenkin kokonaiset 5e. Entä 10-15% alkoholivero korotuksesta ohjattuna suoraan esim. opiskelijoille? Ennakkotapauksiakin on; RAYn tuotosta osa menee hyväntekeväisyyteen.

  Mistä sun vaali valheet voi tsiikaa?

  VastaaPoista
 2. Minusta säästölamput on ihan järkevä systeemi ja tottakai ekologisesti järjettömämpi hehkulamppu pitäs ainakin saaha huomattavasti kalliimmaksi. Ehkä myös Säästölampun alv:n alentaminen ohjais kaikkia käyttäjiä ekologisempaan suuntaan.
  Kovaa alkoholia pitäs verottaa kovemmin. Verot kuitenki mennee samaan pottiin ja sieltähän ne jaetaan. Ei kannata erikseen korvamerkitä mitään veroja, koska siitähän se sekametelisoppa syntyy, kun jokanen on aina jostakin tietystä verosta jotakin vaatimassa. Kyllä se vaan pittää olla sosiaalinen ja huomioida prolenki asiat tuolla hallituksessa.
  Minun vaalisivut:
  www.miku.tk

  VastaaPoista
 3. Onnentoivotukset vielä viimeseen rytistykseen täältä Uleåborglandista :)

  VastaaPoista