torstai 1. maaliskuuta 2007

In the belly of the beast

No niin!
Nyt on kahen päivän hässäkät Rollossa, Kemijärvellä ja Ranualla takanapäin.
Tiistaina menin Rolloon poliittisten nuorisojärjestöjen yhteiseen tapaamiseen lordi-aukiolla. ylläatykseksi siellä ei ollut minkään näköstä telttaa, joten oli aika kiva ajaa Torniosta tyhjän takia. Kiitti vaan kokoomusnuoret. No, onneksi illalla oli Rovaniemen elimun paneeli Rovaniemen kirjastossa. Siellä oli juttujen aiheena kehitysyhteistyö, globalisaatio ja reilu kauppa. Aika tylsä paneeli oli kyseessä, vaikka paneelin valmistelut oli elimun osilta tehty tosi hyvin. Kaikki ehdokkaat oli niin kovasti köyhien puolella, kaikkea pahaa vastaan. Tein ite kysymyksen ehdokkaille siitä kuinka he näkevät globaalin ay-liikkeen toiminnan ja kuinka nimenomaan sen toiminnalla parannetaan köyhien maiden köyhien asemaa. kukaan ei tajunnut kysymystä, mutta Kotimäen Jarilla oli asiasta jonkinlainen aavistus. Kristittyjenkin edustaja vain käsitti että kyseessä olisi Suomen SAK, eikä esim. coca cola companyn taistelevat ay-aktiivit etelä-amerikassa. Heikkoa.
Seuraavana päivänä matkasin Kemijärvelle paneeliin, joka sekin oli yllättävästi peruttu. Kävin sitten kattomassa Taivaan tulet- sarjan kuvauspaikkoja ja tutustumassa muutenkin Kemijärven keskustaan. Kepun vaikutus näkyi kaupungissa ja siellä yritetään nyt kovasti torpata Markus Mustajärven ehdokkuutta, mutta sen verran kevyet on eväät ja en usko että siinä onnistutaan. Juttelin Kemijärvellä erään paikallisen kanssa ja tuntui jotenkin kummalta kun hän puhuessaan kepusta alensi ääntään ja vilkuili ympärilleen kuin joku kuulisi jotakin hänen salaisista mielipiteistä. Miksi näin? eikö kepua saa arvostella julkisesti? No, häneltä kuulin yhden sanonnan joka on aika osuva: Kepu ei ole puolue. Se on herätysliike.
Menin takaisin Rolloon ja yliopistoon, jossa oli paneeli. Heikki autto siellä laukoi lukukausimaksujen puolesta jotakin tyyliin että euroopan ulkopuolisten alueiden opiskelijoiden pitäisi maksaa lukukausimaksuja ja muuta shaibaa. Aika pahasti sai kyllä heikki turpaan tuolla paneelissa.
Paneelista lähdin suoraan Ranuaa kohti, jossa oli paneeli ylä-asteen tiloissa. Ranuahan on kepun ydinalueita ja sen kyllä huomasi. Yleisö yritti kokoajan torpata meitä vassareita ja peesata Mannisen Hannesta. Kyllä me kuitenkin pistettiin kepulaiset ja muut opintorahan korotusta vastaan äänestäneet kansanedustajat vastuuseen. Ei voi kuin ihmetellä että kuka sen opintorahan korotuksen lopulta sitten hallituksessa torppas, kun kuitenkin kaikki puolueet on taas nyt vaalien alla niiiiin opintorahan korotuksen puolesta että! Ehkäpä kaiken takana oli salakavala RKP ;-)
Kaikesta huolimatta minua rohkaisi, kun näin eräällä ranualaisnuorella meikän vaalitarrran huppariinsa liimattuna. Ehkä kaikki ranualla ei ole vielä menetetty.
t.miku "lähetysagitaattori"
ps. Kiitti Kemin lyseolaisille luottamuksessa varjovaaleissa

---------------

Hannes ja Tatja, opintorahan korotusta vastustaneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti