perjantai 3. lokakuuta 2008

Alma mediasta ja kulttuuripaneelista..

Vaalikuvani ja numeronihan on 130
No niin! Nyt on sitten lappilaisten maine pilattu helsinkiläisen punaniska pomon toimesta. Kyllä minusta lapissa osataan olla niin avarakatseisia että sinne rolloon ois yks lesbopäätoimittajaki mahtunu. Meillä kuitenki on lapissa aina asustanu aika omituisten otusten kerho eli ne jotka täällä assuu on aina jollaki lailla persoonallisuuksia ja kansallisuuksiahan täällä vilisee ihan yhtä lailla kuin Helsingissäki. On kuitenki valtion rajat ainakin kolmeen valtioon ja Suomen ainoa vähemmistökansaki löytyy lapista. Puhumattakaan vahvasta vasemmistolaisesta liikkeestä, joka on toiminu ihan hyvänä vastavoimana taantumuksellisten kepulaisten ylivallalle. Eiköhän siis alma mediassaki ois aika vaihtaa ylintä johtoa eikä sulkea pois kettään lesbopäätoimittajaa. Varsinkin, kun kyseessä on kuitenki tosi ansioitunu sellainen. Yksi asia on kuitenkin nyt varmaa: niin kauan kuin tommonen taantumuksellinen meno jatkuu, niin alma median lehtiin en vaalimainoksia laita ja lehtitilaustakaan en enää sieltä kaavaile.

Mulla oli tänään kulttuuripaneeli tornion kansalaisopistolla ja siellä tuli taas esiin se mistä kiikastaa että olemme Torniossa edelleenki kulttuurin kanssa lapsenkengissä. Eniten puhetta piisasi eri urheilun mahdollisuuksista ja siitä kuinka nuorisoa valmennetaan hyviksi kansalaisiksi pelkällä urheilukasvatuksella. Jotenki minua alkoki keittämään ja ilmaisinki sitten että yks syy miksi yleensäkkin aloin aikoinani politiikkaan oli Tornion vapaa-ajan lautakunnan kokoonpano. Lautakuntahan päättää torniolaisten vapaa-ajasta eli urheilusta ja nuorisopuolesta. jotenki kummasti kuitenki lautakunnan olivat silloin aikoinaan miehittäneet yksinomaan suurimpien urheilujärjestöjen luottomiehet. Tästä voidaankin sitten päätellä että kuinka paljon painoarvoa pannaan silloin nuorisopalveluille. Ei paljoa yhtään. Sen takia tervehdinkin ilolla uusia lautakuntien yhdistämissuunnitelmia, jossa vapaa-aika yhdistetään kulttuurin ja koulupuolen kanssa yhteen ja sivistysalautakunta syntyy. Olen aika varma että joukkuiden luottomiehillä tulee olemaan huomattavasti vaikeampaa saada paikkoja, kun muitakin intressiryhmiä on. Kemissä ainakin kulttuuri/nuorisopalvelut ovat huomattavasti paremmalla tolalla kuin Torniossa ja yksi syy tähän on luultavasti lautakunnan eri osa-alueet. Demareitten valtuutettu Matti Pajunen ehtikin julistamaan minut urheilunvihaajaksi, vaikka minä nimenomaan en sitä ole, sillä vihaan vain urheilun nimissä käytävää kähmintää ja valtapeliä, joka syö poliittisia vaikutusmahdollisuuksia muilta kaupungin osa-alueilta.

Kysely Kivirannan Tapiontien kerrostaloissa on kohta ohi ja julkistamme tulokset ja toimenpiteet, kunhan saamme tulokset summattua. Mainostan kuitenkin jo tässä vaiheessa tulevaa torniolaisten nuorten vasemmistoliiton ehdokkaiden "red octoberfest"-musiikkitapahtumaa 25.10. Cult cinemassa, jonne tulee soittamaan Tornion undergroundylpeys Terveet kädet, tervetuloa sinnekkin sitten!
ps. minun vaalivdeota voi käydä tsekkaamassa ja arvostelemassa a-tuubin sivuilla:
http://atuubi.yle.fi/videot_ja_kuvat/id-100871

1 kommentti:

 1. Oi, oi... Vai että Terveet Kädet soittaa Torniossa. Siinä vasta aitoa kulttuuria onkin! Eräs maailman upeimmista bändeistä.

  Puhut muutenkin asiaa Tornion kulttuurin tilasta. Yksi syy, miksi itse aikoinaan muutin pois Torniosta, oli nimenomaan se, että Tornio ei tarjoa älyllis-esteettiselle ihmistyypille yhtään mitään. Kirjasto hieman tasapainottaa tilannetta, mutta ei sekään auta jos Tornion kirjasto on jo useana vuotena rankattu yhdeksi Suomen huonoimmista. Nykyisin kirjaston palvelut ovat käytössäni ainoastaan silloin kun kotiseudullani vieraillessani ostan klassikoita (Dostojevski, Bulgakov, Wittgenstein, Orwell, jne.) pilkkaa hintaan (€:n kappale) kirjaston poistohyllystä.

  Tornio on näin ollen - ehkä hieman julmasti sanottuna - epä-älylliseen machoiluun ja ryyppäämiseen kasvattava kaupunki. Monen vanhan kaverini tie on vienyt joko maailmalle tai vankilaan/vieroitushoitoon. En yhtään ihmettelisi, että Tornio olisi seuraava kaupunki jossa kouluammuskeluita tapahtuu. Tornion hengenelämälle sanon: Hyi olkoon! Toivon kuitenkin, että edes vasemmisto saisi jotain muutosta Tornion ahdistavaan laestadiolais-keskustalaiseen ilmapiiriin. Näissä kunnallisvaaleissa en voi sinua äänestää (viime kerralla äänestin), sillä asustelen Jyväskylässä, mutta toivon että joku muu ajatteleva ihminen saa kaltaisiasi vastarannankiiskejä valtuustoon. Toivoisin tulevaisuudessa voivani vierailla kotikaupungissani muutoinkin kuin sukulaisten ja vanhempieni tapaamisen pakosta.

  Peace out!
  Ja toivottavasti tulevat vaalit ovat kannaltasi suotuisat.

  VastaaPoista