torstai 16. lokakuuta 2008

Ajan hermolla..

Lähiöpolitiikkaa Tornion vasemmistoliiton malliin

Aina välillä minulle tulee tunne, että sitä sattuu toimimaan ajan hermolla. Näin kävi 28.9. sunnuntaina kun perussuomalaisten puheenjohtaja Soini puhui mediassa siitä, kuinka lähiöiden politiikka on unohdettu kaikessa puutarhapolitiikka keskustelun lomassa. Me nimittäin teimme samana päivänä sitä mistä Soini vasta puhui. Minä, Leinosen Kari ja Sihvosen Henri (kaikki olemme ehdokkaina kunnallisvaaleissa vasemmistoliiton listalta) päätimme käyttää vaalien aikaa hyväksemme, ja tyydyttää uteliaisuutemme kysymällä Kivirannan Tapiontien punatiilisten kerrostalojen asukkailta kysymyksiä politiikasta. Kävimme läpi noin 200 asuntoa ja kyselimme asukkailta Tornion kaupungin huonoista puolista, syitä näihin huonoihin puoliin ja lopuksi tietenkin parannusehdotuksia asioihin. Saimme selville monia epäkohtia ja kaksi suurinta epäkohtaa olivat nykyisen terveyskeskuksen päivystyksen puutteet ja toinen oli kaikille avoimen nuorisotilan puuttuminen Kivirannalta.

Emme kuitenkaan ole hankkineet toimintamalliamme perussuomalaisilta, vaan toimintamalli oli haettu Hollannin vasemmistopuolueelta, joka oli omalla ihmisten pariin jalkautuvalla politiikallaan saanut vaalivoiton Hollannissa. Heidän reseptinsä on yksinkertainen: ihmisten haluihin ja toiveisiin päästään kiinni vain mikäli heidän pariinsa jalkaudutaan kysymään että mitä he haluavat, ja näiden toiveiden pohjalta tehdään politiikka jota he haluavat. Me teimme samoin ja kivirantalaisten toiveiden perusteella me aiommekin nyt perustaa Tornion vasemmistonuorten toimintaryhmän nimissä ”otan osaa, kiviranta” – kerhon nuorisotila messiin. Kerho tulee toimimaan joka perjantai klo.18 - 21:00. Kerhossa opettelemme kansalaisvaikuttamisen keinoja, joilla pyrimme kerhon ainoaan konkreettiseen päämäärään: - kampanjoimaan nuorisopuolelle tarpeeksi varoja, jotta messiin voidaan palkata nuoriso-ohjaajia ja tila saadaan taas kaikille nuorille avoimeksi nuorisotilaksi. Tämän kerhon tekee erilaiseksi muihin kerhoihin nähden se, että siihen saavat osallistua kaikki nuoret maksutta ja tilassa pidetään myös ihan normaalia nuorisotilatoimintaa kouluttamisen ohella.

Kiviranta on alueena saanut kokea kovia jo monina vuosina kirjaston ja nuorisotilan menetyksien vuoksi. Syy, miksi näin kaltoin on voitu yhtä aluetta kohdella, tuli selville myös kyselyssämme: asioista ja epäkohdista pitää pitää meteliä ja sitä kautta kasvattaa kansalaisliikehdintää alueen puolesta. On siis aivan varma, että me emme pelkästään muutaman valtuutetun voimin pysty Kivirannan tilannetta parantamaan, vaan siihen tarvitaan kaikkien kivirantalaisten liikehdintää jolla tarvittava paine muutoksiin saadaan aikaiseksi. Mikäli kerhon tavoite ei seuraavan budjettikäsittelyn yhteydessä toteudu, niin sitten pidämme kerhon voimalla tilaa auki ja teemme tilalla vasemmistolaista nuorisotyötä vaikka maailman tappiin asti. Tällä esimerkin voimalla muutamme Kivirantaa joka tapauksessa ja seuraavaksi onkin sitten vuorossa Kokkokankaan nuorten ”Otan osaa, Kokkokangas ”- kerho.

Jan-Mikael Hakomäki, Nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja ehdokas numero 130.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti